Design remorkéru - Morcinek, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Tématem diplomové práce je design remorkéru. Práce se zabývá návrhem designu remorkéru, který splňuje základní technické, ergonomické, ekologické a estetické požadavky s ohledem na využití moderních technologií a výrobnívh postupů. Zároveň je kladen důraz na inovativní, nekonvenční řešení, které se odliší od současných realizací.

The topic of this diploma thesis is design of a tugboat. The thesis concerns designing a tugboat while meeting basic technological, ergonomic, ecologic and aesthetic requirements while using modern technologies and manufacturing options. There is an emphasis on innovative and unconventional solution, which will differ from contemporary products.
Design of tugboat
Keywords: remorkér; design; hybridní pohon; tugboat; design; hybrid propulsion