Generování voxelových scén - Venhoda, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá implementací aplikace, generující voxelové scény s možností jejich editace a uložení do souboru. Popisuje generování terénu pomocí Perlinova šumu, převod seznamu voxelů do struktury Sparse Voxel Octree, a metodu editace této struktury s výběrem voxelu pomocí ray picking algoritmu.

This batcherlor's thesis deals with the implementation of application, which generates voxel scenes that can be edited, or saved to a file. The work describes generating of terrain by using Perlin noise, converting voxel list to Sparse Voxel Octree structure, and a method of editing of this structure with picking voxels by using ray picking algorithm.
Generating of Voxel Scenes
Keywords: OpenGL; Perlinův šum; Sparse Voxel Octree; procedurální generování; compute shadery; ray picking; voxely; C++; SDL; GPUEngine; GLSL.; OpenGL; Perlin noise; Sparse Voxel Octree; procedural generation; compute shaders; ray picking; voxels; C++; SDL; GPUEngine; GLSL.