Systém pro zpracování informací z flexotiskového stroje - Appl, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato bakalářská práce se zabývá průzkumem a zhodnocením možností sběru dat z flexotiskových strojů firmy Soma engineering. Dále návrhem prototypu systému a jeho uvedením do provozu. Ke komunikaci je použit protokol FTP. K uchování dat slouží soubory XML nebo databáze, se kterou je možné komunikovat přes ovladače ODBC. Informace jsou programem zobrazovány ve formě grafů, nebo numerického výpisu. K vývoji byla použita knihovna wxWidgets.

This bachelor thesis is concerning about research and evaluation of data collecting possibilities from Soma engineering flexo printing machines. Design and testing of system prototype is also discussed. Software is using FTP protocol for communication. There are two possibilities for data storage. First are XML files and second is database connection through ODBC driver. Graph and numeric representation is used for presenting information. System have been built on wxWidgets library.
System for Information Processing Information of Flexo Printer
Keywords: Flexotiskové stroje; sběr dat; Soma engineering; FTP; XML; ODBC; grafy; wxWidgets; Flexo printers; data collecting; Soma engineering; FTP; XML; ODBC; graphs; wxWidgets