Analýza daní v obchodní společnosti - Benešová, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na popis daňového systému České republiky a nejčastěji placených daní ve vybrané obchodní společnosti. Na začátku vysvětluje základní pojmy, které se vyskytují v oblasti daní, definuji jednotlivé daně týkající se mé praktické části. V praktické části se zaměřuje na čtyři konkrétní daně, které jsou placené v konkrétní obchodní společnosti. Na závěr zhodnotím, jaký vliv má placení jednotlivých daní celkovou ekonomickou situaci společnosti.

Bachelor thesis is focused on the description of the tax system in the Czech Republic and most taxes paid in the selected companies. At the beginning I explain the basic concepts that occur in taxation, define individual taxes on my practical part. In the practical part, I focus on four specific taxes that are paid in a particular company. Finally we evaluate the effect of paying taxes, the overall economic situation of the company.
Analysis of Company Taxes
Keywords: Daňová soustava; daně; daňový subjekt; základ daně.; The tax system; taxes; taxpayer; tax base.