Filtry pevných částic pro zážehové pohonné jednotky - Kadlček, František (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Tato bakalářská práce pojednává o pevných částicích, jejich vzniku a škodlivosti, přičemž se zaměřuje na filtry, které tyto karcinogenní částice zachytávají z výfukových plynů vozidel. Práce taktéž uvádí emisní standardy, které ovlivňují požadavky na filtrační efektivitu zaří-zení. Dále jsou popsány funkce specifických součástí a vysvětlen princip regenerace filtru.

This research deals with particulate matter, its origin and harmfulness, focusing on filters that trap these carcinogenic particles from exhaust gases. The work also lists emission stand-ards that affect the requirements for filtering efficiency of the equipment. Furthermore, the functions of specific components are described and the principle of filter regeneration is explained.
Gasoline Particulate Filters
Keywords: pevné částice; EURO normy; GPF; katalytická vrstva; regenerace filtru; particulate matter; EURO standards; GPF; catalytic layer; filter regeneration