Pesticid glyfosát a možnosti jeho stanovení - Stará, Kristýna (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením glyfosátu metodou kapilární zónové izotachoforézy. Teoretická část je věnována pesticidům, jejich rozdělení a použití, vlastnostem a metodám stanovení glyfosátu. Dále také kapilární zónové izotachoforéze a jejímu využití. V praktické části jsou podmínky stanovení glyfosátu pomocí kapilární zónové izotachoforézy, stanovení glyfosátu v komerčních přípravcích a testování sorpce glyfosátu v půdě.

This bechelor thesis deals with determination of glyphosate employing capillary isotachophoresis technique. The literature review is devoted to pesticide, their distribution and use, properties and methods for the glyphosate determination, capillary zone isotachophoresis and its use. Experimental part focuses on the application of capillary isotachophoresis for determination of glyphosate, for determination of glyphosate in commercial preparations and testing of glyphosate sorption in soil.
Pesticide glyphosate and possibilities of its determination
Keywords: Izotachoforéza; glyfosát; herbicidy; Isotachophoresis; glyphosate; herbicides