Export a zobrazení statistik QoS - Šafář, Radim (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2025)
Tato práce se zaměřuje na vytvoření řešení pro sběr, ukládání a zobrazení statistik QoS ze síťových zařízení. Řešení využívá databázi VictoriaMetrics pro ukládání dat a pro vizualizaci nástroj Grafana. V práci je použit i nástroj Authentik pro autorizaci a autentizaci uživatele. Celý systém je nasaditelný pomocí nástroje Docker a je připraven na práci s více teoretickými zákazníky najednou. V řešení byly použity pouze open-source verze nástrojů.

This work focuses on creating a solution for collecting, storing and displaying QoS statistics from network devices. The solution uses the VictoriaMetrics database to store the data and to visualize Grafana. Authentik is also used in this work for user authorization and authentication. The entire system is deployable using Docker and is ready to work with multiple theoretical customers at once. Only open-source versions of the tools were used in the solution.
Export and display of QoS statistics
Keywords: Export statistik; Prometheus; Grafana; QoS; VictoriaMetrics; Authentik; Docker; Python; Síťová zařízení; Vizualizace dat; Dlouhodobé ukládání; Statistics export; Prometheus; Grafana; QoS; VictoriaMetrics; Authentik; Docker; Python; Network devices; Data vizualization; Longterm data storage