Zhodnocení vlivu vybraného investičního záměru na rozvoj území - Laciga, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nedostatku parkovacích stání na území hlavního města Prahy a s tím spojeným investičním záměrem Terminál Zličín. V teoretické části jsou popsány základní pojmy investic, fáze investičního procesu a metody ohodnocení veřejných investic. Dále jsou řešeny témata regionálního rozvoje a regionální politiky. V praktické části je zpracováno několik analýz současného stavu a vliv připravovaného projektu na rozvoj daného území – a to na projektu Terminál Zličín.

This thesis deals with problematics of insufficiency of parking spots in the area of the city of Prague and related Terminal Zlicin investment plan. In the theoretical part there are described basic concepts, investment process stages and public investment evaluation methods. Furthermore, the topics of regional development and regional policy are covered. In the practical part there are several analyses of current status and the impact of Terminal Zlicin project on the area development processes.
Evaluation of the impact of the selected investment project on the development of the area
Keywords: Investice; Veřejné investice; Investiční záměr; P+R parkoviště; Rozvoj území; Metropolitní plán; Investment; Public Investment; Investment Plan; P+R Parking; Territorial Development; Metropolitan Plan