MĚSTSKÝ DŮM NA NÁBŘEŽÍ V PŘEROVĚ - Fedorková, Zuzana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Na parcele sa nachádzajú 2 objemy budov, bytový a administratívny, ktoré sú vzájomne prepojené 1NP s parterom. Tento priestor sa otvára z južnej strany nábrežiu s kaviarenskou terasou a vťahuje okoloidúcich dovnútra. Z východnej strany sa priestor otvára na východ do ulice Malá dlážka a poskytuje pokoj v korunách stromov. Objekty a ich fasády vzájomne komunikujú, verejný priestor je jedným prepájajúcim kolobehom rôznych fáz nášho každodenného rytmu.

On the land estate are situated 2 volumes- apartement building and administration building, which are mutually connected with the ground floor public space. This space with coffe and shops is opening on the south towards the waterfront with its coffe terrace and draws people in. On the eastern side is opening to the street Malá Dlážka and offers serenity unter the trees. Both objects and their facades are mutually comunicating, public space is connecting different stages of our everyday life.
TOWNHOUSE ON THE WATERFRONT IN PŘEROV
Keywords: Mestský dom; Prerov; nábrežie; 2 hmoty; verejný priestor; Townhouse; Prerov; waterfront; 2 volumes; public space