Získání a vyhodnocení datasetů z vibrodiagnostického modelu - Kuba, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2023)
Diplomová práce se zabývá použitím metod umělé inteligence za účelem klasifikace statické a dynamické nevývahy. Naměřená data byla získána pomocí vibrodiagnostického modelu. Měření byla následně zpracována v programovém prostředí Matlab a pomocí aplikace classification learner app. Naměřená data byla zpracována pomocí klasických klasifikátoru strojového učení. Dále jsou popsány úspěšnosti jednotlivých klasifikátorů a zobrazeny průběhy měření.

The master thesis deals with the use of artificial intelligence methods in order to classify static and dynamic imbalance. The measured data has been obtained with the help of the vibrodiagnostic model. The measurements were processed in the Matlab program environment and with the help of the classification learner app afterwards. The measured data has been processed by the common machine learning classifiers. The success rates of the particular classifiers and the measurement courses are further described in the thesis.
Acquisition and evaluation of datasets from the vibrodiagnostic model
Keywords: vibrodiagnostika; statická nevývaha; dynamická nevývaha; strojové učení; vibrodiagnosis; static imbalance; dynamic imbalance; machine learning