Počítačová hra demonstrující 3D vizualizační možnosti dnešních internetových prohlížečů - Pagáč, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2021)
Tato práce popisuje postup tvorby hry pro webové prohlížeče za pomoci frameworku Babylon.js. Také zmiňuje témata tvorby 3D grafiky na webu, 3D animací a struktury webových aplikací. Hra samotná je psaná pomocí jazyka Typescript a je sdílená pomocí webového serveru využívající Node.js moduly. Jedná se o bojovou hru pro dva hráče, kde jejich postavy bojují za pomoci bojových umění.

This thesis describes the process of creation of a game for web browsers using Babylon.js framework. It also touches on subjects of 3D graphics on the web, 3D animation and structure of web applications. Game itself is created using Typescript language and it is shared using a Node.js module as its web server. It is a fighting game for two players, where their characters fight using martial arts.
A Demonstration Computer Game Showing 3D Visualization Capabilities of Contemporary Internet Browsers
Keywords: 3D grafika; Babylon.js; grafika na webu; hra; tvorba her; Typescript; webový prohlížeč; WebGL; 3D graphics; Babylon.js; graphics on web; game; game making; Typescript; web browser; WebGL