Bezpečnost pásové pily - Bezrodný, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
V této diplomové práci jsou shrnuty současné legislativní požadavky plynoucí ze směrnic Evropského parlamentu a Rady a legislativních požadavků České Republiky v oblasti řezných strojů, se zaměřením na pásové pily. Následně je zde provedena analýza požadavků relevantních harmonizovaných norem. Pro utřídění informací jsou zde zpracovány požadavkové listy pro konstrukci pásové pily a navrhnuta mapa procesů konstrukce pily. V poslední části této práce byly provedeny vybrané bezpečnostní aplikace pro pásovou pilu.

This Master's thesis summarizes the current legislative requirements resulting from the Directives of the European Parliament and Council and the legislative requirements of the Czech Republic in the field of cutting machines, with a focus on band saws. Furthermore, there is also an analysis of the requirements of the relevant harmonized standards. For information sorting, check lists for the construction of a band saw and a process map of the construction of the saw have been made. In the last part of this work, the selected safety applications were completed for the band saw.
Safety of band saw cutting machine
Keywords: Bezpečnost strojních zařízení; pásová pila; legislativa Evropské Unie; směrnice; harmonizované normy.; Safety of machinery; band saw; European Union legislation; directive; harmonized standards.