Vize pro Krnov - Kulíšková, Andrea (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Kižnica 21. storočia už dávno nie len o knihách. Jedná sa o miesto ktoré žije s ľuďmi, okolo ktorých sa točí aj moj návrh. Nová krnovská knižnica v ňom stojí na nároží ulíc Soukenická a sv. Ducha, v súsedstve stejnojmeného chrámu a bývalej textilnej fabriky. Navrhovaná stavba plní nielen funkcie knižnice a mediatéky, ale pojme aj plnohodnotné komunitné centrum, galériu, coworkingové zariaďenie a kavireň. Samozrejmosťou je aj navýšenie parkovacích kapacít v centre mesta a úprava okolných verajných ploch.

The new Krnov library stands on the corner of Soukenická and Sv. Spirit, in the junction of the temple of the same name and the former textile factory. The proposed building not only serves as a library and media library, but also houses a full-fledged community center, gallery, coworking facility and cafe. Of course, there is also an increase in parking capacity in the city center and the modification of the surrounding public areas.
Visions for Krnov
Keywords: knižnica; Krnov; centrum; priechodnosť; modrozelená infraštruktúra; hudobný sál; polyfunkčnosť; udržateľnosť; mierka; library; sustainability; music hall; bluegreen