Provedení rešeršní studie v oblasti metod simultánní lokalizace a mapování. - Gärtner, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Tato práce se zabývá metodami simultánní lokalizace a mapování používanými v aplikacích mobilní robotiky ve světě. Cílem této práce je popsat existující a používané metody simultánní lokalizace a mapování. V první části je uvedeno rozdělení a popis jednotlivých podproblémů simultánní lokalizace a mapování. V druhé části jsou popsány konkrétní metody simultánní lokalizace a mapování. Třetí část se věnuje praktickým aplikacím metod simultánní lokalizace a mapování používaných v robotických úlohách ve světě. Poslední část je věnována robotickým aplikacím v rámci FSI VUT v Brně a použitelnosti jednotlivých metod pro tyto aplikace.

This work deals with methods of simultaneous localization and mapping using in mobile robotic problems in the world. Main Goal of the work is describe existing and common using methods of simultaneous localization and mapping. The first part of the work deals with parting and description of each subproblems of simultaneous localization and mapping. The second part is note concrete methods of simultaneous localization and mapping. The third part is attending to practical application of simultaneous localization and mapping using in robotic tasks in the world. The last one is devoted to robotic application within the Faculty of Mechaniacal engineering at Brno Technical University and practicability apportionable methods for the applications.
Basics search for simultaneous localization and mapping.
Keywords: navigace; lokalizace; mapování; simultánní lokalizace a mapování; navigation; localization; mapping; simultaneous localization and mapping