Vytvoření softwarové aplikace pro posouzení vybraných ukazatelů společnosti - Bogár, Ľubomír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Bakalárska práca sa zaoberá vytvorením softvérovej aplikácie v prostredí Microsoft Excel pomocou VBA na vyhodnocovanie vybraných finančných ukazovateľov podniku. Aplikácia umožňuje výpočty vertikálnej a horizontálnej analýzy, likvidity, rentability, zadlženosti, čistého pracovného kapitálu a doby obratu. Riešenie je používateľsky jednoduché, finančne dostupné a výsledky sú zobrazované v prehľadnom výstupnom hárku s grafickou vizualizáciou pre lepšiu interpretáciu údajov.

This bachelor's thesis focuses on the development of a software application in Microsoft Excel using VBA for evaluating selected financial indicators of a company. The application performs vertical and horizontal analysis, liquidity, profitability, indebtedness, net working capital, and turnover ratios. The solution is user-friendly, cost-effective, and presents results in a clear output sheet with graphical visualization for better data interpretation.
Creation of a software application to assess selected company indicators
Keywords: Excel VBA; Microsoft Excel; finančné ukazovatele; softvérová aplikácia.; Excel VBA; Microsoft Excel; financial indicators; software application.