Řízení informačních toků malé softwarové společnosti - Klimeš, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá řízením informačních toků společnosti menšího rozsahu s využitím nástrojů Business Intelligence a datového tržiště. V první části práce je popsáno vymezení problému práce s informacemi z pohledu vybrané společnosti. V další části jsou uvedena teoretická východiska, na základě kterých bylo dosaženo stanoveného cíle. Čtvrtá část se věnuje analýze současného stavu společnosti. V praktické části je navrhnuto komplexní zlepšení současného stavu. Konkrétně je pak zpracována vybraná problematika řízení informačních toků. Rovněž jsou představeny příslušné softwarové nástroje, které byly využity při řešení.

This diploma thesis deals with the management of information flow of a small company using Business Intelligence tools and the data mart. There is defined the problem of working with information from the point of view of selected company in the first part. The next part presents selected theoretical background on the basis of which was the aim achieved. The fourth part analyses the current situation of the company. There is recommended complex improvement of the current situation in the practical part. Selected information management problem is accomplished factually. There are also introduced suitable software tools, which were used for the solution.
Management of Information Flow of Small Software Company
Keywords: Informace; informační management; datový sklad; datové tržiště; Business inteligence; report; OLAP analýza; malá společnost; Information; information management; data warehouse; data mart; Business intelligence; report; OLAP analysis; small company