Návrh na zlepšenie starostlivosti o dlhodobý hmotný majetok v strojárenskej výrobe - Matejová, Alexandra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Daná diplomová práca sa zameriava na problematiku hospodárenia s dlhodobým hmotným majetkom vo firme HP spol. s r.o., ktorá vyrába plastové obaly a rôzne technické diely. Práca vychádza zo súčasného stavu spoločnosti, pričom pozornosť je venovaná na kľúčové oblasti, akými sú starostlivosť o dlhodobý hmotný majetok, organizácia a činnosť údržby. Výsledkom vykonanej analýzy firmy je identifikácia slabých miest a z nich plynúce príležitosti. V ďalšej časti sú zobrazené návrhové riešenia problémov, ktoré boli zistené analýzou. V závere práce je vykonané ekonomické vyhodnotenie návrhov s ich prínosmi a časovým harmonogramom.

This master thesis focuses on the issue of tangible fixed assets management in the company HP spol. s r.o. which manufactures plastic bags and various technical parts. This thesis is based on the current state of the company and with attention to key areas such as care of the tangible fixed assets, organization and operation maintenance. The aim of the company analysis is to identify weaknesses and their resulting opportunities. In the next section are presented solutions to problems which were identified by analysis. Economic evaluation of the proposals with their benefits and timetable is carried out in conclusion of the thesis.
Improvement Proposal for Maintenance of Tangible Fixed Assets in Mechanical Engineering
Keywords: Dlhodobý hmotný majetok; Odpisy; Hospodárenie; Zlepšenie; Údržba; Oprava; Stroje; Návrhy; Tangible fixed assets; Depreciation; Management; Improvement; Maintenance; Repair; Machines; Suggestion