Vliv skladování polymerem modifikovaných asfaltů na jejich vlastnosti - Měšťanová, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Předmětem bakalářské práce je popsání vlivu dlouhodobého skladování polymerem modifikovaných asfaltů při teplotě 180 °C na jejich vlastnosti. V teoretické části bude popsána podstata modifikace pojiv a postup zkoušek penetrace jehlou, bodu měknutí, vratné duktility a dynamické viskozity v DSR. V praktické části budou vyhodnoceny a porovnány změny vlastností pěti zkoušených modifikovaných pojiv v průběhu skladování.

Subject of this bachelor’s thesis is to describe the influence of long-term storage of polymer modified bitumen at temperature of 180 °C on their properties. The principle of binder modification and test procedure of needle penetration, softening point, elastic recovery and dynamic viscosity in DSR will be explained in the theoretical part. The properties changes of five tested modified binders during storage will be evaluated and compared in the practical part.
Influence of polymer modified bitumens storage on their properties
Keywords: Asfalt; modifikovaný asfalt; polymerem modifikovaný asfalt; modifikovaná pojiva; penetrace jehlou; bod měknutí; metoda kroužek a kulička; vratná duktilita; dynamická viskozita; dynamický smykový reometr; stárnutí asfaltu.; Bitumen; modified bitumen; polymer modified bitumen; modified binders; needle penetration; softening point; ring and ball method; elastic recovery; dynamic viscosity; dynamic shear rheometer; bitumen ageing.