Svařování plazmou vysokopevnostních ocelí - Šknouřilová, Eva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Tato práce se zabývá plazmovým svařováním vysokopevnostních ocelí. Je rozdělena na dvě části, v teoretické je popsána metoda svařování plazmou a problematika svařování vysokopevnostních ocelí. V experimentální části se mnoha zkouškami ověřuje vhodnost zvolených materiálů a parametrů plazmového svařování klíčovou dírkou. Hodnocena byla kvalita a mechanické vlastnosti svarového spoje.

This thesis deals with plasma welding high strength steels. It divided into two parts, the theoretical part described the problems of method plasma welding and welding of high strength steels. In the experimental part of the many exams test the suitability of selected materials and parameters of the keyhole plasma welding. An assessment of the quality and mechanical properties of welded joints.
Plasma welding of high-strenght steel
Keywords: Svařování; plazma; vysokopevnostní oceli; HARDOX; DOMEX; Welding; plasma; high-strenght steel; HARDOX; DOMEX