Konstrukční návrh kontejneru na transport sypkých hmot - Cihlář, Milan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Tato bakalářská práce pojednává o průmyslovém využití kontejnerů ISO, které se podle různého využití rozdělují na jednotlivé typy odlišné svou konstrukcí. Součástí práce je také návrh konstrukce a pevnostní analýza kontejneru typu 1C (kontejner o velikosti 20 stop) používaného na transport sypkých hmot. Pevnostní analýza byla provedena v softwaru Ansys. Při výpočtu byl uvažován pouze zjednodušený teoretický model, který neměl např. uvažovány násypné a vyprazdňovací otvory apod. Ve výsledcích byly pozorovány a vyhodnocovány maximální hodnoty napětí na jednotlivých prvcích.

The topic of this work is industrial usage of ISO containers and their classify. Other part is about construction a stress analyses of container type 1C (length is 20 feet) which is used to a bulk transport. The software Ansys was used to stress analyses. In this analyses was used only simply model which don´t have filling and emptying aperture etc. In results was controlled maximum stress in the all elements.
Design of container for bulk transport
Keywords: Kontejner; transportní; sypká hmota; ISO 1; pevnostni analýza; Container; transport; bulk; ISO 1; stress analyses