Tvorba výrobní koncepce pro plánování výrobního procesu - Koupý, Leoš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Tato práce reaguje na potřebu společnosti ILLKO, s.r.o. vypracovat a sjednotit rozhodovací proces při vznesení požadavku zákazníka na atypickou zakázku či zvláštní provedení stávajícího výrobku. V práci je popsána oblast zaměření dané firmy, dodavatelské a zákaznické spektrum, jsou shrnuty firemní kapacity a možnosti. Výstupem je vypracovaný formalizovaný rozhodovací proces společnosti odrážející jak teoretické poznatky vycházející z odborné literatury, tak dlouhodobě osvědčené zkušenosti z firemní praxe. Tento proces je přehledně znázorněn ve schematických diagramech, které jsou podrobně popsány v příslušných kapitolách. Vypracovaný metodický postup bude sloužit vrcholovému managementu společnosti k usnadnění, zautomatizování a zkvalitnění budoucího rozhodování o specifických požadavcích zákazníků a partnerů společnosti.

This thesis responds to the need of the company ILLKO, s.r.o. to develop and unify the decision-making process for cases when there is a customer request for a special or extraordinary type of product. In the thesis, the business area of the company, supplier and customer spectrum are described as well as a summary of the company’s capacity and capabilities. The output is a formalized decision-making process reflecting both theoretical knowledge based on the academic bibliography and long-term approved experience gained from the business practice. This process is clearly illustrated in schematic flow charts which are described in detail in corresponding chapters. The developed methodological procedure will help the top management of the company to facilitate, automate and improve future decision-making on the specific customer requirements.
Making Production Concept for the Planning of the Production Process
Keywords: rozhodovací proces; zákaznický požadavek; management; vývojový diagram; přijetí zakázky; decision-making process; customer request; management; flow chart; acceptance of the order