Automatizace testování vizuálních prvků webové aplikace s využitím umělé inteligence - Kopčilová, Zuzana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Diplomová práce se zabývá návrhem rozšíření interního nástroje společnosti Legito, které má podpořit automatizaci vizuálního testování webového rozhraní s využitím umělé inteligence, konkrétně metod počítačového vidění a optického rozpoznávání znaků (OCR). Na základě výstupů analýzy prostředí společnosti bylo navrženo konkrétní řešení, analyzována rizika spojená s jeho implementací a nasazením a zároveň navržen orientační harmonogram a potenciální budoucí rozšíření. Výsledkem práce je návrh rozšíření včetně ověření základní funkcionality, který odpovídá potřebám a technologickým možnostem společnosti a slouží jako východisko pro případnou plnou implementaci.

This thesis focuses on designing an extension of an internal tool used by the company Legito to support the automation of visual testing of a web-based user interface using artificial intelligence, namely applying computer vision and optical character recognition (OCR) methods. Based on the findings of the analysis of the company's environment, a specific solution was designed, along with an assessment of the risks associated with its implementation and deployment. Additionally, a tentative timeline and potential future extensions were proposed. The outcome of this thesis is a solution proposal that includes a simple proof of concept, reflecting the company’s current needs and technical capabilities, that can serve as a foundation for a possible full-scale implementation.
Automation of visual elements testing in a web application utilizing artificial intelligence
Keywords: umělá inteligence; detekce objektů; OCR; zpracování obrazu; počítačové vidění; zajištění kvality; TypeScript; Playwright; automatizace; testování; artificial intelligence; object detection; OCR; image processing; computer vision; quality assurance; TypeScript; Playwright; automation; testing