Novostavba technického zázemí DIAMO ve Stráži pod Ralskem - příprava realizace stavby - Jůnová, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na přípravu realizace novostavby technického zázemí DIAMO ve Stráži pod Ralskem. Jedná se o dvoupodlažní objekt. Stavba je navržena zděná se stropy z montovaných předpjatých železobetonových panelů, zastřešena plochou střechou. Práce zahrnuje technickou zprávu, technologický předpis pro provětrávanou fasádu, návrh zařízení staveniště, časový plán, kontrolní a zkušební plán, položkový rozpočet a požárně bezpečnostní řešení stavby.

The master’s thesis is focused on the construction of new building of technical hinterland DIAMO in Straz pod Ralskem. It is a two-storey building. The building is designed brick with prefab pressed reinforced concrete panels, roofed a flat roof. The work includes technical report, technological regulation for ventilated facade, design a construction site installations, time schedule, control and test plan, itemized budget, fire and safety solutions.
New building of technical hinterland in Starz pod Ralskem, preparation of realization construction
Keywords: Novostavba; zázemí; předpjatý železobetonový panel; příhradové vazníky; provětrávaná fasáda; technologický předpis; rozpočet; zařízení staveniště; kontrolní a zkušební plán; časový a finanční plán výstavby; rizika; požárně bezpečnostní řešení.; New building; pressed reinforced concrete panel; truss girder; ventilated facade; finančnítechnological regulation; budget; construction site installations; control and test plan; schedule and financial plan; risks; fire safety solutions.