Pojízdný pásový dopravník - Čech, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Cílem bakalářské práce je návrh pojízdného dopravníku pro přepravu drobného kameniva a drobné stavební sutě s dopravním výkonem 60 000 kg/h, výškovým rozdílem 3,5 m. Tato práce obsahuje také popis základních částí pásového dopravníku, funkční výpočty podle normy ČSN ISO 5048, návrh hlavních rozměrů dopravníku, pohonu a napínacího zařízení. K práci je přiložena výkresová dokumentace.

The aim of this work is to design mobile belt conveyor to transport fine aggregate and small rubble with traffic performance 60 000 kg/h, 3,5 meters height difference. This work also contains a description of the basic parts of the conveyor, functional analysis according to ISO 5048, the design of the main dimensions of the conveyor, drive and tensioning device. The work is accompanied by drawings.
Mobile belt conveyor
Keywords: pojízdný pásový dopravník; dopravní pás; válečková stolice; napínací zařízení; drobné kamenivo; drobná stavební suť; mobile belt conveyor; conveyor belt; idler; tensioning device; fine aggregate; small rubble