Mateřská škola v pasivním standardu - Zelenka, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Předmětem diplomové práce je návrh mateřské školy v pasivním standardu stojící samostatně na pozemku, který je situovaný v centru města Fulneku. Objekt je dvoupodlažní, přičemž je první podlaží zapuštěno do terénu. Svislé nosné konstrukce tvoří vápenopískové zdivo opatřené kontaktním zateplovacím systémem. Objekt je založen na základových pasech vzhledem k typu podloží. Zastřešení je poté řešeno jednoplášťovou plochou střechou s vegetační vrstvou.

The subject of the diploma thesis is a design of a kindergarten in a passive standard standing on a plot situated in the center of Fulnek. The building has two floors and the first floor is embedded in the terrain. The vertical load-bearing structures consist of sand-lime masonry with a contact thermal insulation system. The building is based on foundation strips due to the type of subsoil. The roofing is then solved by a single-layer flat roof with a vegetation layer.
Energy passive kindergarten
Keywords: Mateřská škola; pasivní standard; rekuperace; vzduchotechnika; stěny vápenopísek; základové pasy; plochá vegetační střecha; izolace Isover.; Kindergarten; passive standard; recuperation; ventilation; limestone walls; foundation strips; flat vegetation roof; Isover insulation; walls of lime sand.