Dvojradličný jednostranný nesený pluh - Mlynář, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá konstrukčním návrhem dvouradličného jednostranného neseného pluhu do tříbodového závěsu malotraktoru, kategorie ISO 730-1. Úvodní část zahrnuje rešeršní rozbor pluhů dostupných na trhu a malotraktorů dané výkonové řady, do 40 kW. V další části je navrhnut koncept pluhu podložený analytickými, funkčními a rozměrovými výpočty. Na závěr je provedena kontrola vybraných konstrukčních uzlů. Součástí práce je CAD model a výkresová dokumentace.

This bachelor thesis deals with the structural design of a two-row, single-sided carried plough for a three-point linkage of a small tractor, ISO 730-1 category. The introductory part includes a research analysis of ploughs available on the market and of small tractors of a given power range, up to 40 kW. In the next part, a plough concept is proposed, supported by analytical, functional and dimensional calculations. Finally, the selected design nodes are checked. The bachelor thesis includes a CAD model and drawings.
Two furrow fixed plough
Keywords: Zpracování půdy; dvojradličný pluh; malotraktor; tříbodový závěs; Tillage; two-row plough; small tractor; three-point linkage