Aplikace pro zpracování a vyhodnocení náměrů z optického reflektometru - Vitek, Vojtech (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Táto diplomová práca je zameraná na vytvorenie aplikácie, ktorá spracováva namerané dáta z prístroja OTDR. Prvá časť práce popisuje optické vlákna, prenosové vlastnosti vlákien a metódy merania útlmu na optickej trase. Druhá časť práce popisuje princíp metódy OTDR a zmerané udalosti na optickej trase. Posledná časť práce sa venuje samotnej tvorbe aplikácie podľa zadania.

This diploma thesis is focused on realisation of the application, that process and display measured data from OTDR device. The first section describes optical fibers, transmission characteristics of fibers and measurement methods of the attenuation on optical path. The second section describes the principle of the OTDR method and measured events on optical path. Final part is dedicated to realisation of the appication by the assignment.
GUI for the processing of measurements from the optical reflectometer
Keywords: Optické vlákno; mŕtva zóna; útlm; dynamický rozsah; OTDR; Optical fibre; deadzone; attenuation; dynamic range; OTDR