Vodohospodářské řešení vodní nádrže v podmínkách klimatické změny - Smolík, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Představený text bakalářské práce je zaměřen na analýzu dopadů změn klimatu na vodní nádrž. Práce se skládá z mnoha dílčích kroků. Prvním krokem je kalibrace bilančního hydrologického modelu na aktuální klimatické a hydrologické podmínky. Dalším krokem je sestrojení hydrologické časové řady zatížené klimatickou změnou. Aby byla řada sestrojena je nutné použit kalibrovaný bilanční model a klimatická data zatížené klimatickou změnou. Vybraným emisním scénářem použitým v práci byl emisní scénář RCP 4.5. Posledním krokem práce je provedení analýzy zásobního objemu nádrže pomocí simulačního modelu nádrže a její vyhodnocení s přihlédnutím k možné budoucí klimatické změně. Funkčnost popsaných postupů bude ověřena na analýze dopadů klimatické změny na zásobní objem nádrže v hájeném profilu Hanušovice v povodí řeky Moravy.

The presented bachelor thesis is focused on the analysis of impacts of climate change on the water reservoir. The work consists of several partial steps. The first step is the calibration of the balance of the hydrological model to the current climatic and hydrological conditions. The next step is the construction of hydrological time series burdened by climate change. That the calibrated model was compiled, it must be used calibrated balance model and climatic data loaded climate change. Selected emission scenario used in the work of the emission scenario RCP4.5 the final step of the work is to analyze the reservoir volume by using the simulation model of the tank and its evaluation in view of possible future climate change. The functionality of the described procedures will be verified for the analysis of impacts of climate change on the reservoir capacity of the reservoir in the defended Hanušovice profile in the Morava river basin.
Water management analysis of reservoir under climate change
Keywords: Zásobní objem nádrže; Klimatická změna; Hanušovice; Bilanční model; Simulační model; Storage tank volume; Climate change; Hanušovice; Balance model; Simulation model