Jednoduchý systém pro snímání duhovky - Křístek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Tématem bakalářské práce je systém pro snímání duhovky a identifikační metoda jejího rozpoznávání. Text poskytuje obecně teoretické informace jako úvod do oboru a problematiky, dále popisuje konstrukci a realizaci vlastního jednoduchého snímacího systému, návrh a vytvoření metodiky hodnotící kvalitu snímků a následnou identifikaci vlivných faktorů. V závěru je hodnocen průběh práce a její výsledky, poskytnuto je několik možných návrhů na budoucí rozvoj systému a vylepšení snímacího procesu.

The themes of the thesis are the method of identification based on iris recognition and iris capture system. Text provides general theoretical information as an introduction to the field and issues, it describes the design and realization of a simple sensor system, the design and development of methodology for evaluating the image quality and subsequent identification of influential factors. At the end of the bachelor thesis, work and results are evaluated and some possible suggestions for future development and improvement of the sensing process are provided.
Simple system for iris image acquisition
Keywords: Snímání duhovky; rozpoznávání duhovky; snímač duhovky; biometrie duhovky; Iris scanning; iris recognition; iris capture device; iris biometry