Zajištění se na důchod pomocí kapitálového trhu - Dittrich, Ivo (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Předmětem diplomové práce je popis aktuálního stavu na českém kapitálovém trhu a rozbor situace penzijního systému v České republice. Je uveden seznam zákonů, kterými jsou tyto oblasti řízeny. Jsou také popsány zahraniční penzijní systémy a náhled na budoucí změny v České republice. Jádrem práce je potom návrhová část, kde jsou pro konkrétního klienta navrženy varianty spoření nebo investování s cílem zabezpečení se na důchodový věk. U jednotlivých variant jsou rozebrány výhody a nevýhody těchto řešení.

A theme of the master’s thesis is to describe current state of capital market and pension system in the Czech Republic. It includes a list of laws that are relevant to this topic. Foreign pension systems are also described. A main is Proposel Part where for concrete person are proposed variations of saving or investing to keep money in reserve for retirement. In each variation is described advantage and disadvantage of this solution.
How to keep money in reserve for retirement by means of capital market
Keywords: kapitálový trh; podílový fond; drobný investor; penzijní systém; penzijní pojištění; investiční strategie; capital market; shares fund; small investor; pension system; superannuation schneme; strategy of investing