Studie rekonstrukce ulice Jesenické v Šumperku - Vozdová, Klára (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Předmětem diplomové práce je návrh řešení rekonstrukce ulice Jesenické v Šumperku. Jedná se o dopravní propojení stávajícího autobusového a vlakového nádraží. Součástí studie je rovněž řešení nové parkovací plochy. Na základě dopravního průzkumu je návrh zpracován ve čtyřech variantách, které byly kapacitně posouzeny.

The subject of thesis is the reconstruction study of Jesenická Street in Šumperk. The study deals with a traffic connection of existing bus and train station. The part of study is also a solution of parking area. Based on traffic census, there were processed four variants, which were assessed in terms of traffic capacity.
Šumperk Jesenická street - Reconstruction Study
Keywords: studie; rekonstrukce; autobusové nádraží; vlakové nádraží; parkoviště; okružní křižovatka; intravilán; study; reconstruction; bus station; train station; parking area; roundabout; urban area