Návrh a realizace komunikačního rozhraní mezi řídící jednotkou a nadřazeným výpočetním systémem pro mobilní robot - Garaj, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Bakalárska práca rieši problém nekompatibility komunikácie medzi mobilnými zariadeniami a mikrokontrolérmi. Úlohou je navrhnúť a prakticky overiť riešenie, ktoré funguje na mobilných zariadeniach s operačným systémom Android a ľubovoľným mikrokontrolérom. Výsledkom práce je aplikácia sprostredkujúca komunikáciu medzi vysokoúrovňovou a nízko-úrovňovou výpočetnou jednotkou v rámci projektu semiautonómneho konvoja.

The Bachelor's thesis deals with communication incompatibility between mobile devices and microcontrollers. The task is to design and test a solution that works on mobile devices with Android operating system and any microcontroller. The outcome of the thesis is an application enabling communication between high-level and low-level computational unit within semi-autonomous convoy project.
Design of mobile robot’s communication interface between low level control unit and main computer
Keywords: Android; aplikácia; semi-autonómny; konvoj; UART; komunikácia; Android; application; semi-autonomous; convoy; UART; communication