Ukládání a vyhledávání rozsáhlých slovníkových databází pro mobilní zařízení na platformě Android - Krška, Matúš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Práce se zabývá studií ukládání slovníkových dat ve formátu LMF a práci s nimi . Analyzuje možnosti zpracování souborů XML , ve kterých data LMF obvykle bývají uložené . Práce hodnotí existující formy řešení na platformě Android. Předkládá vlastní řešení v podobě Android aplikace , které vychází z navrženého datového a funkčního modelu . Implementace se soustřeďuje na vyřešení problémů spojených s vyhledáváním víceslovných spojení a kontextových příkladů použití a vytvoření jednoduchého grafického rozhrání vhodného na zobrazování výsledků vyhledávání . Práce hodnotí dosažené výsledky na základě testů vykonaných na reálných uživatelích .

This work studies persisting of dictionary data in LMF format and means of working with it. It analyses options for parsing XML files in which the LMF data is usually stored. This work evaluates existing solutions on the Android platform. It presents its own solution in form of an Android application which is based on presented data and function models. Implementation is focused on resolving problems of multi-word expression searching, context example searching and creation of simple graphical user interface suitable for displaying search results. This work evaluates achieved results based on tests performed on real users.
Search in Large Dictionary Databases for Mobile Devices on Android Platform
Keywords: LMF; XML; Android; slovníkové databáze; Java; SQLite; LMF; XML; Android; dictionary databases; Java; SQLite