Rodinný dům - Němečková, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Bakalářská práce řeší novostavbu rodinného domu v intravilánu obce Nový Bydžov. Rodinný dům je samostatně stojící ve svažitém terénu. Rodinný dům má tvar kvádru, s ustupujícím podlažím a plochou střechou. Dům má dvě nadzemní podlaží a jedno podzemní, je v celém rozsahu podsklepen. Rodinný dům je projektován pro trvalé bydlení 5ti osob. Dům má technické zázemí umístěné v suterénu. Konstrukční soustava je zděná, konstrukční systém podélný, objekt bude proveden zděnou technologií. Vodorovné nosné konstrukce budou kombinované. Schodiště je přímé, dvouramenné s podestou, monolitické. Základové konstrukce jsou plošné, tvořené základovými pasy, monolitické. Projekt řeší i tepelně technické posouzení budovy, průkaz energetické náročnosti budovy a požárně bezpečnostní řešení stavby.

Bachelor's thesis solves newly built family house in the urban village Nový Bydžov. The family house is separately standing in a sloping terrain. The family house looks like a block with recessed floor and flat roof. It has two aboveground floors and a underground floor. It has a basement. The house is projected for permanent living of 5 persons. The house has a technical backgroud situated in the undergroud floor. Structural system is a longitudinal, wall, technology of masonry. Horizontal structure are combined. The staircase is straight, two-arm and monolithic. Surface foundation structures are monolithic lane foundations. Thesis cover also thermal the engineering assessment of the building, the certificate of energy performance of buildings and the fire protection of the building.
Family house
Keywords: rodinný dům samostatně stojící svažitý terén ustupující podlaží plochá střecha podsklepený sauna; family house separately standing sloping terrain recessed floor flat roof basement sauna