Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Huláková, Marcela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
Bakalářská práce hodnotí finanční situaci podniku HVM Plasma, s.r.o. v období let 2005 – 2008 pomocí vybraných základních metod finanční analýzy. Zpracované hodnoty jednotlivých ukazatelů pak slouží ke zjištění finančního zdraví firmy a poskytnutí návrhů a doporučení na zlepšení jejího ekonomického stavu.

This thesis deals with the financial situation of the company HVM Plasma, s.r.o. within the years 2005 - 2008 on the basic of selected methods of the financial analysis. Processed values of individual financial indexes are used for fading out financial health of the firm and providing proposals to improve state of economy of the firm.
Evaluation of the Financial Situation in the Firm and Proposals to its Improvement
Keywords: Finanční situace; finanční analýza; ukazatele: ziskovosti; likvidity; zadluženosti; aktivity. Návrhy na zlepšení finanční situace; Financial situation; financial analysis; rations of: profitability; liquidity; indebtedness; aktivity. Proposals to improvement of financial sitution