Nástroj pro sdílení a zobrazování záznamů z letu na padáku - Madaj, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Cílem téhle práce je vytvoření webové aplikace, která umožní maximálně jednoduchou 3D vizualizaci a sdílení vložených GPS záznamů. Je určená především pro aerosporty. Aplikace je postavená na full-stack JavaScript platformě Meteor.js, má webové uživatelské rozhraní a na 3D vizualizaci v prohlížeči využívá WebGL knihovnu three.js. Tato forma umožňuje dosáhnout požadovanou širokou dostupnost a jednoduchost používaní. Aplikace je cenným nástrojem na analýzu sportovních výkonů, protože umožňuje jednoduše získat přesnou představu o skutečné trajektorii vysoko nad zemí, kde to kvůli absenci blízkého referenčního bodu není možné jenom vizuálně.

Purpose of this work is to create a web application which would enable easiest possible 3D visualisation and sharing of uploaded GPS logs. It is intended mainly for aerosports. The application is built on the full-stack JavaScript platform Meteor.js, it features a web user interface and utilizes WebGL library three.js for 3D visualisations in browser. This form allows to achieve intended accessibility and simplicity of usage. The application is a valuable sports performance analysis tool. It brings accurate view of the actual trajectory in the sky where it's otherwise impossible due to the absence of a close visual reference point.
A Tool for Sharing and Visualization of Skydiving Records
Keywords: webová aplikace; GPS záznamy; full-stack JavaScript; letectví; parašutismus; vizualizace dat; WebGL; three.js; Meteor.js; node.js; mongoDB; web application; GPS logs; full-stack JavaScript; aviation; parachuting; skydiving; data visualisation; WebGL; three.js; Meteor.js; node.js; mongoDB