Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Opatovský, Rastislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2024)
Bakalárska práca sa zaoberá finančným hodnotením podniku Vaillant Industrial Slovakia s. r. o. za posledných 5 rokov, ide o obdobie 2018-2022. Hodnotenie využíva finančné analýzy. Vstupné údaje sú získane zúčtovných výkazov. Práca je rozdelená do niekoľkých častí. V Prvej časti práce približuje teoretickú problematiku, ktorá je potrebná na vykonanie analýz. V ďalšej časti sú tieto teoretické poznatky aplikované. Následne sú získane poznatky okomentované. Hlavným cieľom sú návrhy na zlepšenie.

The Bachelor’s thesis focuses on the financial evaluation of the company Vaillant Industrial Slovakia s. r. o. for the past 5 years, covering the period 2018-2022. The evaluation utilizes financial analysis, with input data obtained from financial statements. The thesis is divided into several parts. The first part introduces the theoretical framework necassary for conducting the analyses. In the following sections, these theoretical insights are applied. Subequently, the findings are discussed. The main objective is to propose improvements.
Evaluation of the Financial Situation of a Company and Proposals for its Improvement
Keywords: Finančná analýza; výkaz zisku a strát; rozvaha; SWOT analýza; cash flow; likvidita; rentabilita; zadlženosť; Financial analysis; profit and loss statement; balance sheet; SWOT analysis; cash flow; liquidity; profitability; debt