Koloběžka poháněná akumulátorovou vrtačkou - Šimo, Samuel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou kolobežiek s prídavným pohonom a možnosťou využitia nekonvenčných spôsobov pohonu. V prvej časti táto práca opisuje históriu a ranný vývoj prvých prototypov. Ďalej oboznamuje o súčasných zákonom daných reguláciách v cestnej premávke. V druhej časti je okomentovaný konkrétny návrhový postup kolobežky s pohonom na akumulátorovú vŕtačku sprevádzaný detailným popisom použitých komponent.

This bachelor thesis analyses the problematics of scooters with additional driving force and new opportunities in usage of unconventional methods of propulsion. The first part describes history and early development of prototypes. Then it reports on current legislative regulations in road traffic. The second part comments on design procedure of cordless drill - powered scooter with detailed description of used components.
Scooter powered by cordless drill
Keywords: Kolobežka; elektrokolobežka; akumulátorová vŕtačka; nekonvenčný pohon; kužeľová prevodovka; Scooter; electric scooter; cordless drill; unconventional propulsion; bevel gearbox