Návrh počítačové sítě pro základní školu - Přibyl, Aleš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Bakalářská práce se zabývá komplexním návrhem počítačové sítě základní školy. Teoretická část popisuje základní pojmy a znalosti z této oblasti. Dále se zabývá analýzou současného stavu počítačové sítě, budovy, a také požadavky investora. Z toho pak vychází návrh řešení, kde se práce zaobírá výběrem vhodné technologie, prvků kabelážního systému, vytvářením přesné dokumentace a ekonomickému zhodnocení.

Bachelor thesis deals with the complex design of the computer network of elementary school. The theoretical part describes the basic concepts and knowledge from this area. Furthermore, the thesis deals with the analysis of the current state of the computer network, the building, as well as the requirements of the investor. This is the basis for the design of the solution, where the work deals with the selection of suitable technology, cabling system elements, precise documentation and economic evaluation.
Computer Network Design for Elementary School
Keywords: počítačová síť; návrh sítě; topologie sítě; strukturovaná kabeláž; aktivní prvky; computer network; network design; network topology; structured cabling; active elements