Studium objemových změn aktivních hmot elektrod olověného akumulátoru - Nevoral, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Tato bakalářská práce je věnována podrobnému studiu vlivu přítlaku na vlastnosti kladných a záporných elektrodových hmot olověného akumulátoru, s hlavním důrazem na vysvětlení naměřených charakteristik. Byly sestaveny tři druhy elektrodových systémů, na kterých se provádělo měření. U každého systému byly naměřené charakteristiky změn přítlačné síly v průběhu vybíjení a nabíjení přepočteny na změny celkové tloušťky systému.

This bachelor´s thesis deals with detailed study of influence of thurst on attributes of positive and negative electrode masses of lead acid battery electrodes with main accent on explanation of measured characteristics. Three kinds of electrode systems were put together and measured. Measured characteristics of changes of thurst power were recalculated during charging and discharging to changes of total thickness of system.
Study of active mass volume changes of lead acid battery electrodes
Keywords: Přítlak; síla; elektroda; systém; vnitřní síla; objem; aktivní hmota; olověný akumulátor.; Thurst; power; electrode; systém; internal power; content; aktive mass; lead acid battery