Pokročilá proxy pro penetrační testování - Válka, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2022)
Diplomová práce se zaměřuje na vylepšení open-source proxy nástroje pro penetrační testování tlustých klientů. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol, z nichž první je zaměřena na základní teoretická východiska, na kterých diplomová práce staví. Druhá kapitola popisuje analýzy současného stavu a vymezuje uživatelské požadavky ke splnění. Třetí kapitola se zabývá zvýšením kvality a rozšířením funkcionality na základě uživatelských požadavků. Zároveň v ní dochází k vytvoření metodiky testování a vývoji zranitelné aplikace jako učebního materiálu k metodice. Závěrem kapitoly jsou shrnuty ekonomické náklady a přínosy aplikace pro proces penetračního testování.

This master’s thesis focuses on improving the open-source proxy tool for penetration testing of thick clients. The thesis is divided into three main chapters, the first of which is focused on the theoretical background on which the thesis is based. The second chapter describes the analysis of the current state and defines user requirements, which must be met. The third chapter deals with increasing the quality and expanding the functionality based on user requirements. At the same time, a testing methodology is created and a vulnerable application is developed as a teaching material for the methodology. The chapter concludes with a summary of the economic costs and benefits of the application for the penetration testing process.
Advanced proxy for penetration testing
Keywords: softwarová aplikace; penetrační testování; proxy; aplikační bezpečnost; hacking; síťová komunikace; java; relační databáze; open-source software; software application; penetration testing; proxy; software security; hacking; network communication; java; relational database; open-source software