Metody návrhu zařízení pro audiotechniku - Kondler, Radim (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Práce je zaměřena na vybraná zařízení používaná v audiotechnice, jako jsou reproduktorové výhybky, zesilovače a předzesilovače. Jsou zde teoreticky popsány reproduktorové výhybky, jejich parametry, typy konstrukcí odvozené z kmitočtových filtrů i s jejich parametry. Dále se pojednává o nízkofrekvenčních zesilovačích a to jak napěťových tak výkonových, jejich teorie, parametry a rozdělení.

The work is focused on equipment used in audio, such as a loudspeaker crossovers, amplifiers and preamplifiers. There are theoretically described loudspeaker crossovers, their parameters, types of structures derived from the frequency filters with their parameters. Further deals about audio amplifiers and both voltage and power, their theories, parameters, and distribution.
The Design Methods of Equipments for Audio
Keywords: Reproduktory; reproduktorové výhybky; kmitočtové filtry; nízkofrekvenční zesilovač; předzesilovač; výkonový zesilovač; Speakers; loudspeaker crossover; frequency filters; audio amplifier; preamplifier; power amplifier