Mobilní komunitní aplikace - Litvík, Dušan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Táto práca sa zaoberá vývojom android aplikácie pre potreby komunity BMW nadšencov. Cieľom je vytvoriť fungujúcu aplikáciu, ktorá zvýši počet interakcií v rámci komunity. Práca zahŕňa funkčný návrh aplikácie, popis vybraných technológií Android a Google Firebase a výslednú implementáciu.  Dôraz je kladený na zdieľanie praktických skúseností získaných počas realizácie. Praktickým výsledkom práce je funkčná aplikácie, testovaná vybranou vzorkou používateľov.

The main goal of this bachelor thesis is to develop an Android application coming out of the needs of community of BMW fans. The target is to increase the number of interactions inside the community. The thesis includes a functional proposal of application, description of Android and Google Firebase as selected technology and final implementation of the solution. The thesis is focused on sharing practical experience gained during realization. The functional impact of the thesis is a working application, tested by a chosen group of users.
Mobile Community Application
Keywords: android; Google Firebase; užívateľské rozhranie; zdielanie polohy; komunitná aplikácia; android; Google Firebase; user interface; sharing of location; application for community