Zážehový sedmiválcový hvězdicový letecký motor - Horváth, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Cílem diplomové práce je návrh hnacího ústrojí zážehového sedmiválcového hvězdicového leteckého motoru včetně pevnostní analýzy vybraných komponent. Základní parametry válcové jednotky vychází z motoru Škoda 1,2 HTP 12V 47kW AZQ.

The aim of this diploma thesis is to propose a drive train of a seven-cylinder radial engine, including strength analysis of selected components. The basic parameters of the engine cylinder are based on the Škoda 1.2 HTP 12V 47kW AZQ engine.
Petrol seven-cylinder radial aircraft engine
Keywords: Hvězdicový motor; hnací ústrojí; ojnice; pevnostní analýza; vyvažování klikového mechanismu.; Radial engine; powertrain; connecting rod; strength analysis; crank mechanism balancing.