Psychiatrická nemocnice - Kojan, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Předmětem mé diplomové práce je návrh novostavby zdravotnického zařízení – psychiatrické nemocnice pro dlouhodobě psychicky nemocné osoby. Tato práce má za cíl vypracovat projektovou dokumentaci pro provedení stavby. Objekt je téměř na rovinatém terénu na vybraném pozemku v klidné části města České Budějovice. Budova má dvě nadzemní podlaží a je částečně podsklepena. Objekt je navržen ze systému Heluz. Konstrukci střechy tvoří jednoplášťová plochá střecha. Hlavní vstup je orientován na východ. Výkresová dokumentace potřebná pro realizaci novostavby psychiatrické nemocnice je zpracována včetně šesti konstrukčních detailů. Výkresová část byla zpracována v počítačovém programu AutoCAD.

The aim of master´s thesis is a design of newly medical facility – psychiatric hospital for long – term mentally ill persons. This work aims to develop project documentation for building construction. The object is on almost flat terrain on the selected piece of land in a quiet part of city Czech Budweis. The house has two above ground and is partial basement. The object is designed in a technology of Heluz system. The construction of the roof consists warm flat roof. Tha main entrance is oriented to the east. The project documentation which is needed for a realization of a new psychiatric hospital in worked up with six structural details including. Drawing part processed in a computer program AutoCad.
Psychiatric hospitals
Keywords: Psychiatrická nemocnice; novostavba; nadzemní podlaží; částečně podsklepený; plochá střecha; zděná konstrukce; Heluz; Psychiatric hospital; new building; above ground floor; partial basement; warm flat roof; brick construction; Heluz