USB rozhraní implementované v mikrokontroléru - Hatala, Branislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Táto práca sa zaoberá implementáciou USB rozhrania v miktrokontroléroch. Ako príklad vytvára ukážkové kompozitné zariadenie pozostávajúce z rozhrania USB klávesnice a virtuálneho konzolového rozhrania. Jedná sa o zariadenie určené na zber dát z meracích prístrojov, posielanie dát do PC je riešené emulovanou USB klávesnicou. Zatial čo virtuálna konzola slúži na výstupnú komunikáciu do prístrojov. Jedná sa len o ukážku USB komunikácie, zber dát je simulovaný posielaním predom pripravených reťazcov.

This thesis deals with implementation of USB interface in microcontroller. As demonstration example it creates, a composite device that implements USB keyboard interface along with virtual console interface. The purpose of this device is to serve for data collection from measurement instruments. This device receives commands via virtual console and forwards data to a connected PC via emulated keyboard interface. This provides a practical example on the USB side, while measurement is simulated by set of predetermined strings.
USB in microcontroler
Keywords: USB; USB HID; mikrokontrolér; emulátor klávesnice; datové zberné zariadenie; USB; USB HID; microcontroller; keyboard emulator; data collection device