Vliv provedení zateplení na rodinném domě v Rokytnici nad Rokytnou. - Dlouhý, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2013)
Diplomová práce se zabývá vlivem zateplení rodinného domu na náklady spojené s vytápěním. Nejprve je věnována část vývoji výstavby, současným trendům ve výstavbě rodinných domů, cenám energií a možnostem vytápění. Dále je rozebrán zateplovací systém ETICS, způsob jeho provádění a tepelné posouzení rodinného domu se základními pojmy. Zateplení je navrženo ve třech variantách. Práce obsahuje tepelné posouzení původního stavu rodinného domu a následně tepelné posouzení po provedení zateplení a jeho ekonomickou návratnost. V závěru práce je zhodnocena doba návratnosti jednotlivých variant zateplení a vliv provedeného zateplení na cenu rodinného domu.

This diploma thesis deals with insulation of the house and it's costs. First part relates to the developement of the construction, the current trends in the construction of houses, prices of energy and heating options. Next part relates with insulation system Etics, the way of it's implementation and thermal assessment with basic names. Thermal insulation is designed in three variants. The work includes thermal assessment in original condition and the assessment of new condition modified by adding thermal insulation with it's economic return. In conclusion, the diploma thesis evaluates the payback period of insulation options and the effect on price of this house.
Influence of insulation design of the house in Rokytnice nad Rokytnou.
Keywords: Rodinný dům; úspora energie; zateplení; zateplovací systém; návratnost; energetická náročnost; Family house; energy saving; insulation; thermal insulation systém; return; energy consumption