Příprava a realizace vzdělávacího a výcvikového střediska ve Velkém Poříčí - Burian, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
Diplomová práce se zabývá přípravou a realizací vzdělávacího a výcvikového střediska ve Velkém Poříčí. Objekt bude sloužit jako učiliště požární ochrany pro jednotky IZS. Pro stavbu zpracovávám technickou zprávu ke stavebně technologickému projektu, studii realizace hlavních technologických etap, situaci stavby s řešením bližších i širších dopravních vztahů, objektový časový a finanční plán, časový harmonogram, projekt zařízení staveniště s výkresy třech hlavních technologických etap, návrh hlavních stavebních strojů a mechanismů, technologický předpis pro provádění monolitických konstrukcí objektu SO02.2, kontrolní a zkušební plán pro provádění monolitických konstrukcí, bilanci pracovník, hlavních strojů a plán BOZP. Jako jiné zadání zpracovávám položkový rozpočet vybraných technologických procesů, návrh a ověření zvedacího mechanismu, schéma bednění stěn lezecké stěny, porovnání provádění konstrukcí říms a balkónů, certifikační systém LEED a hlukovou studii.

The diploma thesis focuses on the preparation and realization of an educational and training center in Velké Poříčí. The building will serve as a fire protection training center for Integrated Rescue System (IRS) units. The thesis includes the preparation of a technical report for the construction technology project, a study of the main technological stages, a site layout plan addressing both local and wider transportation routes, an object-oriented time and financial plan, a construction schedule, and a site equipment project with drawings of three main technological stages. The work also covers the proposal of key construction machines and mechanisms, a technological procedure for the implementation of monolithic structures of the SO02.2 building, a control and inspection plan for monolithic structures, as well as a workforce and machinery balance, and a OSH plan. Additional tasks include a detailed cost estimate for selected technological processes, the design and verification of a lifting mechanism, a formwork scheme for the climbing wall structure, a comparison of cornice and balcony construction methods, a LEED certification system, and a noise study.
Implementation and Execution of Education and Training Centre in Velké Poříčí
Keywords: Zařízení staveniště; zásobování stavby; časový plán; finanční plán; stavební stroje; monolitické konstrukce; technologický předpis; kontrolní a zkušební plán; plán BOZP; položkový rozpočet; zvedací mechanismus; bednění stěn; lezecká stěna; římsy; balkóny; certifikace LEED; hluková studie; Site equipment; construction supply plan; time schedule; financial plan; construction machines; monolithic structures; technological procedure; control and inspection plan; OSH plan; itemized budget; lifting mechanism; wall formwork; climbing wall; cornices; balconies; LEED certification; noise study.