Polyfunkční dům ve Střelicích - Ben Hamad, Alexander (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na návrh a vypracování prováděcí dokumentace polyfunkčního domu ve Střelicích, okres Brno-venkov, na parcelách č. 5804/4 a 5804/5. Návrh objektu respektuje jak územní plán obce, tak i stávající zástavbu. Svým tvarem a hmotou nemá tvořit dominantu, ale jen dotvářet stávající zástavbu. Objekt má čtyři nadzemní podlaží, jedno podzemní a plochou střechu. Dům obsahuje komerční prostory, hromadnou garáž a bytové jednotky.

Diploma thesis is focused on design and elaboration of detailed design of polyfunctional building by Střelice, Brno-venkov the parcel number5804/4 and 5804/5. Proposition of the object respects both commune plan and current street buildings. It‘s not supposed to create stress with its shape and size, but complete actual buildings. It has four elevated floors, one basement and flat roof. Building has commercial space, mass garage and flats, it‘s determinate for study purpose.
Multifunctional house Strelice
Keywords: Polyfunkční dům; nadzemní podlaží; podzemní podlaží; keramické tvárnice Porotherm; železobeton; plochá střecha; komerční prostory; bytové jednotky; Polyfunctional building; four floors; one basement; ceramic blocks Porotherm; reinforced concrete; flat roof; commercial space; mass garage