Možnosti simulace šíření vysokofrekvenčního vlnění tenkostěnným panelem - Skřivánek, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Bakalářská práce se zabývá mechanickým vlněním v pružném materiálu, konkrétně Lambovými vlnami, které jsou využitelné při SHM. V první části je popis vlastností Lambových vln: rychlost šíření, jednotlivé módy a zejména disperze. Pak následuje popis provedených simulací pomocí programů MSC Nastran/Patran /Dytran.

The thesis deals with mechanical waves in elastic materiál, focusing on Lamb waves, which are useful in SHM. In the first part there is a description of Lamb Waves properties: wave velocity, specific modes and especially dispersion. After that, there are described simulations, which were performed using MSC Nastran/Patran/Dytran software.
Analysis of Ultrasonic Wave Propagation Using Finite Element Modelling
Keywords: Lambovy vlny; metoda konečných prvku; Lamb wave propagation; finite element method